U trendu

Humanitarni koncert 25. decembra za Dimitrija i Mihajla

BEOGRAD – Humanitani koncert “Za Mihajla i Dimitrija” mladog violiniste Uroša Adamovića biće održan u petak, 25. decembra na sceni Shoping centra Stadion u Beogradu, u organizaciji Muzičke omladine Kragujevac.

Na muzičkom programu će se naći poznata dela klasične, filmske i tango muzike, a koncert će moći uživo da se prati od 15 časova u prostoru “Nivo 0” SC Stadiona.

U publici će se naći plišani medvedići, koje će donirati Stadion, a novac od njihove prodaje biće namenjen za dečake Mihajla i Dimitrija, od 5 i 9 godina, kojima su neophodna sredstva za transplantaciju matičnim ćelijama, rehabilitaciju,fizikalne terapije, banjsko lečenje.

Takođe, prihod od prodaje igračaka biće iskorišćen za lekove, suplemente, medicinski potrošni materijal, operaciju peta, ortopedska pomagala, kao i smeštaj i putne troškove.

Svi koji budu želeli da kupe medvediće, novac će uplaćivati direktno na račun Mihajla i Dimitrija otvoren pri fondaciji “Budi human”, uz napomenu “Za mede”, nakon čega će moći da ih preuzmu na licu mesta, ili će ih dobiti na kućnu adresu.

Uroš Adamović je,inače, učenik Škole za muzičke talente u Ćuprij, u klasi profesorke Milice Mladenović. Dobitnik je više od 25 prvih nagrada i laureat je na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima u zemlji i inostranstvu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.