U trendu

IMAX bioskopska sala od sutra u Cineplexx Galeriji Belgrade

BEOGRAD – Cineplexx, najveći bioskopski lanac u Srbiji i regionu, danas je najavio da će posetioci Cineplexx Galerija Belgrade bioskopa, u Tržnom centu Galerija Belgrade, uskoro moći da uživaju u najboljem filmskom doživljaju na svetu, jer se 25. marta otvara IMAX sala uz film „Godzila protiv Konga“ 3D.

Sala će biti opremljena IMAX laserskom tehnologijom, koja sadrži laserski projektor nove generacije i posebno izrađen zvučni sistem.

IMAX sala će imati i najveće platno od svih multipleks bioskopa u regionu, ukupne površine 336 m2 i dužine 24m, što je skoro dva puta veće od teniskog terena.
Sa IMAX laserom, posetioci najvećeg i najsavremenijeg Cineplexx Galerija Belgrade bioskopa će iskusiti nove standarde gledanja filmova kod nas, jer je zahvaljujući posebno dizajniranoj sali, rasporedu sedenja i džinovskom platnu vidno polje u potpunosti ispunjeno samim filmom tako da gledalac stiče utisak da je deo priče koju gleda.
Gledanje najvećih holivudskih blokbastera u najboljoj ikada tehnologiji na svetu od sada će biti moguće i kod nas.

IMAX tehnologiju koristi veliki broj filmskih stvaralaca, jer ona doprinosi iskustvu gledanja filma „baš kako je reditelj zamislio“.

Nastavak franšize „Paklene ulice“, najnoviji film o tajnom agentu Džejmsu Bondu i drugi deo kultnog „Top Guna“ su samo početak liste filmova koji će biti dostupni za gledanje u IMAX sali.
IMAX laserska tehnologija je sinonim za Kristalno čiste slike: Visoka rezolucija, oštre, svetle slike dubljeg kontrasta, kao i najširi spektar boja koje su dostupne filmskim stvaraocima, pružiće posetiocima najživopisnije prikaze u filmovima.
Takođe IMAX je sinonim za precizni zvuk nove generacije: Patentirani zvučnici daju zapanjujuću jasnoću i dubinu uz savršeno podešen zvuk koji se ravnomerno širi kroz celu salu.

Vrhunski zvučni doživljaj filma je rezultat čak 12 zvučnih kanala, sa dodatnim kanalima sa strane i na plafonu.
IMAX takođe obezbeđuje specijalne uslove za gledanje filmova: Udobno dizajnirana sala sa stadionskim rasporedom sedišta, kako bi omogućila idealan ugao gledanja sa svakog mesta, kao i specijalno platno za najjasnije slike.

Sa otvaranjem prve i jedine IMAX sale u Srbiji, Cineplexx još jednom potvrđuje nameru da bude lider u inovacijama sa pružanjem najnovijih tehnologija domaćoj bioskopskoj publici, prateći svetske standarde u prikazivanju filmova na velikom platnu. Odlučnost i rešenost na putu razvoja i investiranja u Srbiji nije pokolebala ni trenutna najveća kriza kroz koju filmska industrija prolazi“ izjavio je Kristof Papusek, rukovodeći partner kompanije Cineplexx International.
Nakon otvaranja IMAX sale sa filmom ,“Godzila protiv Konga“ u 3D verziji, u periodu od 7. do 16. maja u ovoj i još jednoj sali Cineplexx Galerija Belgrade bioskopa biće održan 49. FEST pod sloganom „Povratak u budućnost“.
Projekcije u Cineplexx bioskopima se organizuju uz poštovanje svih preventivnih mera koje je propisala Vlada Republike Srbije, a koje se odnose na smanjenje rizika nastanka i prenošenja virusa COVID-19.

Cineplexx je austrijska bioskopska grupacija sa preko pet decenije iskustva u ovoj oblasti. Cineplexx mrežu danas čini 60 bioskopa u čak 12 zemalja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.