U trendu

IMAX biskopska sala u Beogradu: Vrhunsko filmsko iskustvo

BEOGRAD – Jedinstveni IMAX sistem sastavljen od niza posebnih tehnologija koji podiže bioskopsko iskustvo na najviši mogući nivo, predstavljen je danas u bioskopu Cineplexx Galerija Belgrade.

Prezentovan je specijalni sistem koji će se nalaziti u IMAX sali bioskopa Cineplexx Galerija Belgrade i ljubiteljima filma biće dostupan već od sutra.

Kako je za Tanjug rekao Aleksandra Garić iz Cineplexx Srbija u specijalno izgrađenoj IMAX sali, postavljeno je platno ukupne površine 336 m2 i dužine 24m, što je skoro dva puta veće od teniskog terena i predstavlja najveće platno u multipleks bioskopu u regionu.

„Naša namera je da posetiocima ove bioskopske sale obezbedimo najmodernije uslove za gledanje filmova.

IMAX sala ukupno raspolaže sa 492 mesta i u njoj će se prikazivati svi novi filmovi, dostupni u IMAX formatu, kao i neki od najvećih filmova iz proteklog perioda“ kazala je Garić.

Rečnikom tehnologije IMAX sistem predstavlja zbir novih tehnoloških dostignuća kao što su IMAX kamere, IMAX filmski format, IMAX specijalni projektor IMAX zvuk, IMAX laser….

Sve to čini posebnom tu IMAX salu i bioskopu Cineplexx Galerija Belgrade.

U praksi kada neko sedne u IMAX salu ima osećaj da je i sam protagonista filma. Kroz specijalne naočare posetilac vidi vrh borbenog aviona na nekoliko santimetara o nosa ili se nađe u sred oluje, pitajući se kako već nije potpuno mokar od talasa koji prelaze preko njegove glave.

Specijalan zvuk u sali i tresak sedišta pojačavaju utisak da gledalac više nije posmatrač već protagonista filma u kojem se nalazi tik do astrunauta u spejšsatlu koji upravo poleće.

Sva je prilika da će ljubitelji filma posle susreta sa IMAX tehnologijom zaboraviti na dosadašnje bioskopsko iskustvo.

Njveći bioskop u Srbiji Cineplexx Galerija Belgrade zauzimaće reko 4.000 m2 sa ukupno 9 sala i višod 1.700 sedišta.

Osim jedne IMAX sale u tri sale biće zastupljena Dolby ATMOS tehnologija i Real D Ultimate platno, a u ostalim JBL Sound Performance zvuk.

Cineplexx Galerija Belgrade će ponuditi i izuzetnu udobnost u vidu specijalnih sedišta – elektronska sedišta (VIP deluxe), sofe, lovebox i ljubavna sedišta.

Po prvi put u Srbiji, u ovom bioskopu će biti postavljeni i automati za kupovinu ulaznica.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.