U trendu

Inscenacija opere „Tajni brak“ u Madlenianumu

BEOGRAD – Druga generacija polaznika muzičko-operskog studija vredno je radila od marta na usavršavanju svojih vokalnih i scenskih sposobnosti i za kraj sezone pripremaju scene iz opere „Tajni brak“ Domenika Čimaroze, opere a kojom je „Madlenianum“ počeo svoj repertoar na zemunskoj sceni.

Mecosopran i pedagog Tanja Obrenović i operski reditelj i dramaturg Tadija Miletić, uz klavirsku saradnju Dragane Anđelić Bunjac, proveli su polaznike studija, solo pevače srednjih muzičkih škola, njih devetoro, kroz tajne zanata.

Na radionicama su pored vokalnih finesa radili na savladavanju dramskih elemenata opere i mjuzikla.

Učešće nekih od njih u produkcijama „Madlenianuma“, kroz male solističke uloge i horske partije, svedoči da su oni već spremni za scenu, ističu u tom teatru.

Svoje vokalno umeće pokazali su na koncertu u maju, u okviru Evropskih operskih dana, a publika će ih ponovo gledati 17. juna na Maloj sceni „Madlenianuma“.

Devet polaznika studija, Ana Jojić, Doroteja Đurić, Đorđe Petrović, Filip Stanković, Ivana Nešović Gojković, Jovana Timotijević, Katarina Dimitrijević, Konstantin Kostić i Olivera Krivokuća, dolaze iz različitih gradova i srednjih muzičkih škola.

Mnogi od njih su i muzičari na različitim instrumentima, nekima vokacija nije muzika, već nauka, ali ono što ih povezuje jeste da su do sad učestvovali na brojnim takmičenjima i osvajali prva mesta.

Neki od njih imaju scensko iskustvo u pojedinim projektima, pa čak i internacionalne nastupe, a želja za napredovanjem u profesiji ih je podstakla da se prijave na audiciju za studio i da vredno rade na novom projektu.

Po rečima Tanje Obrenović, ovi mladi umetnici pokazuju izuzetan talenat, zainteresovanost, požrtvovanost i želju da ostvare cilj i stanu na scenu rame uz rame s profesionalcima.

Studijski program koji je prošle sezone pokrenuo „Madlenianum“ bazira se na višegodišnjem umetničkom iskustvu i programu ove kuće.

Pre svega je namenjen mladim perspektivnim umetnicima koji su na početku svojih karijera, a koji se po nekim specifičnim, interesantnim kvalitetima izdvajaju od drugih.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.