U trendu

Internet-drama

Ovih dana je Channel 2 televizije BBC lansirao novu seriju za koju se nadaju da će, kao i njihovi prethodni projekti „zapaliti“ gledalište i doživeti veliki uspeh. Novost u projektu „Like This Life“ je tema kojom se bavi: junaci serije su mladi ljudi okupljeni oko Internet-kompanije koja započinje svoj „život“ i koji pokušavaju da se probiju na novom tržištu, tražeći svoje „mesto pod Suncem“. Nova serija je već žanrovski okarakterisana originalnom kovanicom – „dotcom drama„.

Producenti objašnjavaju da su Internet i „dotcom“ biznis samo nove okolnosti u priči, koja će se inače baviti ljudskim konfliktima, ličnim traumama, seksualnim tenzijama, a jezik kojim se junaci koriste je neumiven, sirov, životan i direktan.

Priča započinje situacijom u kojoj se mladi bračni par, Mike i Luce, trudi da učini komercijalnim i unosnim svoj pop-site. Ne samo da su suočeni sa finansijskim problemima i dilemama kako urediti sajt, već imaju problema sa svojim zabrinutim web timom, koji čine veoma različiti pojedinci, sa svojim dilemama, sudbinama i strahovima. Pomenuti sajt nosi naziv Seethru i ekipa koja seriju kreira će zaista i lansirati takvu adresu na Internetu. U stilu „Big Brother“ programa, posetioci će, između dve epizode, moći da posete sajt i vide šta njihovi junaci rade, kakvi su im planovi i kako napreduje posao.

Uprkos odsustvu nekih velikih glumačkih imena u ovoj seriji, očekije se veoma uzbudljiva i dobro vođena priča, kako i kult-sledbeništvo, jer je ideja zaista sveža i originalna. Pisac scenarija je Tony Garnett, poznat po kontraverznim pričama i karakterima. Publika će imati priliku da, pored bračnog para, upozna i Reece-a, koji je zadužen za kodiranja na sajtu, neprijatnog i agresivnog tipa, opsednutog ženama i navučenog na drogu. Dizajner sajta se zove Jack, opsednut je samim sobom, seksualno neopredeljen i ambivalentan, koga muči figura dominantnog oca. Još jedan „ekstremista“ je Sophie, urednica sajta, lezbejka koja za „Seethru“ piše beskopromisne i agresivne tekstove. Tu je i programer Brandon, socijalno „neuklopljen“, preterano stidljiv tip, koji ima čudan hobi: kada svi napuste kancelarije male kompanije, on, potpuno go, vozi skejt između stolova i stolica.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.