U trendu

Iz Kana stiže 21 film u Srbiju

BEOGRAD – Distributerska kuća Megakom film (MCF) saopštila je da je otkupila 21 film iz zvanične selekcije prestižnog Kanskog festivala, koji će biti održan od 6. do 17.jula.

U distribuciji MCF naći će se film sa otvaranja festivala „Anet“ (Annette) francuskog scenariste i reditelja Leosa Karaksa, zatim rediteljsko ostvarenje glumačke zvezde Šona Pena „Dan zastave“ (Flag Day) i komedija kultnog američkog reditelja Vesa Andersona „Francuska pošiljka“ (The Frenć Dispatć).

Iz Glavnog programa Kana stižu drama italijanskog reditelja i scenariste Nanija Moretija „Tri sprata“ (Tre Piani), „Sve je bilo dobro“ (Tout S’est Bien Paše) reditelja Fransoa Ozona, iranski film „Heroj“ (Un Héros) dvostrukog dobitinika nagrade Oskar Ašgara Faradija i ostvarenje Kirila Serebrenikova „Petrov grip“ (Petrov’s Flu), saopštio je MCF.

Gledaćemo i „Na polujasno jutro“ (Par Un Demi Clair Matin) Bruna Dimona, delo Žaka Odijara „Les Olympiades“, kao i francusko-izraelsko ostvarenje reditelja Nadava Lapida “Ahedovo koleno“ (Ha’bereć), a u trci za nagrade su i „Benedeta“ Holanđanina Pola Verhovena,nemačko-mađarski film „Priča mog života“ (Story of My Life) i drugi.

Kako je najavljeno, van festivalske konkurencije, a u distribuciji MCF naći će se film ‘Alin’ francuske rediteljke Valeri Lemersije o pevačici Selin Dion, kao i film iz okvira noćne projekcije „Krvave narandže“ (Oranges Sanguines) Žana-Kristofa Morisa.

„Srbiju ove godine očekuje bogata bioskopska i festivalska filmska sezona, a nakon toga će posetioci najpoznatije domaće platforme ‘Moj Off’ moći da gledaju celokupnu selekciju festivala“, saopštio je MCF.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar