U trendu

Izdavačka kuća Pčelica na sajmu knjiga u Frankfurtu

BEOGRAD – Najveći sajam knjiga na svetu održava se od 16. do 20. oktobra u Frankfurtu, a na sajmu će se predstaviti i izdavačka kuća „Pčelica“ iz Srbije.

Ova izdavačka kuća navršava pola decenije samostalnog izlagačkog nastupa i uspešnog predstavljanja srpskog izdavaštva na ovom Sajmu.

„Pčelica“ je napravila značajne poslovne dogovore, a kako kažu u ovoj izdavačkoj kući, prodala je autorska prava za brojne naslove i upoznala se sa aktuelnim tokovima u oblasti književnosti za decu.

Bilans dosadašnjih nastupa su desetine prevedenih i objavljenih knjiga širom Evrope, kao i u Vijetnamu, a odnedavno i u Mongoliji.

Za ovogodišnje predstavljanje, na engleski su prevedeni novi naslovi – poslednje dve knjige edicije Naklon ženama o Valentini Tereškovoj i Eviti Peron, zatim edicija „Posebni prijatelji“, koja tematizuje život dece sa invaliditetom, serijal radnih svezaka „Pametan kao pčela“ i novi naslov o Arčiju i Dori.

Zanimljivo je da će neki od ovih naslova biti predstavljeni najpre u Frankfurtu, na engleskom jeziku, a tek nakon toga na srpskom jeziku i na Sajmu knjiga u Beogradu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.