U trendu

Izložba crteža i skulptura studenata FLU u Galeriji DOB-a

BEOGRAD – Jubilarna, 50. izložba crteža i skulptura malog formata studenata Fakulteta likovnih umetnosti (FLU) u Beogradu biće otvorena od sutra veče do 29. maja u Galeriji Doma omladine Beograda (DOB), saopštila je ta ustanova kulture.

Saradnja FLU i DOB-a na ovom projektu ustanovljena je daleke 1971. godine zaslugom profesora Dragana Lubarde, i javnosti pruža uvid u širok obim poetskih izraza, kreativnih i istraživačkih postupaka na polju crteža i skulpture malog formata najmlađih stvaraoca domaće likovne scene.

Izložba izabranih studentskih radova publici kontinuirano predstavlja višeslojne nastavne procese koji se odvijaju na FLU u Beogradu, razumevanje i vladanje tradicionalnim crtačkim i vajarskim tehnikama, ali i slobodnu primenu originalnih postupaka, materijala i koncepata u likovnom izrazu.

Nova postavka u Galeriji DOB-a najavljuje i veliku Godišnju izložbu studenata FLU u junu, kada se za širu javnost otvaraju sve klase FLU u Beogradu.

Izlagači su umetnici sa odeljenja Crteža i Plastike, njih nekoliko desetina, a selektori projekta su – Petar Đorđević, Đurđa Sivački, Stefan Tasić, Davor Dukić i Nataša Kokić.

Galerija Doma omladine Beograda samo ponedeljkom nikada ne radi, a ostalim danima ovim rasporedom – utorak-subota od 12h do 21h, a nedeljom od 12h do 18 časova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.