U trendu

Izložba “Efekat pregleda” na temu ekologije 19. juna u MSUB

BEOGRAD – Otvaranje izložbe velikog projekta “Efekat pregleda” na temu ekologije biće realizovano 19. juna u u Muzej savremene umetnosti Beograda (MSUB), i trajaće do 20. septembra, najavili su danas iz muzeja.

Autorski tim postavke čine koordinatori i kustosi Blanka de la Tore i Zoran Erić, asistent kustosa Dušan Savić, producent Dragana Jovović, kao i dizajneri za logo projekta Katarina Popović i Andrej Dolinka.

„Efekat pregleda” bavi se različitim ekološkim problemima, sa namerom da podstiče razvijanje svesti o neophodnosti zaštite životne sredine, a nužna je i promena shvatanja da je čovek u središtu sveta.

Kao odgovor na pandemiju virusa korona, projekat je podeljen u dve faze, gde je prva započeta u oktobru 2020. realizacijom umetničkih radova u Parku skulptura MSUB.

Usledio je niz panel diskusija sa stručnjacima, aktivistima i lokalnim ekološkim inicijativama, na kojima su dotaknute neke od ključnih tema projekta – zagađenje vazduha, voda i zemljišta, posledica klimatskih promena.

Projekat se zaokružuje velikom izložbom u celoj zgradi Muzeja na Ušću sa 60 umetnika, kolektiva i umetničkih tandema iz svih krajeva sveta koji se bave ekološkim problemima iz različitih vizura.

Jedan od ključnih ciljeva bio je da se stvori izložba koja će govoriti o ekologiji putem svog sadržaja i forme.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.