U trendu

Izložba fotografija Duška Vukića u Galeriji 73

BEOGRAD – Izložba fotografija „Sinestezije“ autora Duška Vukića, biće svečano otvorena u četvrtak 15. septembra u 19 časova u beogradskoj Galeriji `73, najavili su organizatori.

Kao što sam naziv izložbe sugeriše, Vukićeve fotografije nas upućuju na autorove spontane, subjektivne asocijacije različitih osećaja, koje predstavljaju njegov individualan način interpretacije stvarnosti koju fotografiše.

Način rada i pogled kroz objektiv su isti, a ipak, uvek drugačiji. U korenu svega je ljubav i posvećenost.

Za fotografiju vole da kažu da je to „slikanje svetlošću“, „svetlopis“, a Duško Vukić fotografijom se bavi isključivo iz ličnog zadovoljstva, uz sugestije i savete starijih i iskusnijih kolega, saznavajući tako tajne velikih majstora fotografije.

Duško Vukić član je Foto Saveza Srbije i Foto Kluba Beograd.

Do sada je izlagao na šest samostalnih izložbi fotografija: Salonu Jugoslovenske železnice, UK Parobrod, Galeriji Bartselona, Galeriji Akademija 28, Hotelu Radišon i Galeriji O3one.

Sarađuje sa našim najznačajnijim domaćim i regionalnim festivalima: Beogradskim festivalom igre, Guittar Art Festivalom (u Beogradu i Herceg Novom), Beogradskim DŽez festivalom, BELEF – om, Ateljeom 212, Hercegnovskim filmskim festivalom, Hercegnovskim strip festivalom, Jaž Bay Festivalom u Herceg Novom, kao i mnogobrojnim galerijama u Beogradu i Boki Kotorskoj.

NJegove fotografije publikovane su kao naslovne strane nekoliko knjiga priča i poezije.

Izložba će trajati do 20. septembra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar