U trendu

IzloĹžba „Happy people“ u Portonovom od 12. avgusta

HERCEG NOVI – IzloĹžba pod nazivom „Happy people“, istaknutog crnogorskog slikara Romana Đuranovića, biće otvorena za posetioce u galeriji Pizana u Portonovom od 12. avgusta, najavili su organizatori.

Nakon izlozbi širom Crne Gore, od Podgorice, Cetinja, Budve, preko Beograda, Novog Sada, Ljubljane, sve do Drezdena, Berlina, Barselone, Njujorka, Vankuvera, Dizeldorfa i Ankare, publika u Herceg Novom će imati priliku da se upozna sa stvaralaštvom ovog priznatog domaćeg slikara.

Roman Đuranović je umetnik prepoznatljivog izraza.

ZaĹĄtitni znak njegovih dela je lik koji je kombinacija psa i ajkule.

Umetnik slobodno predstavlja lika, te je on nekad samo figura, nekada ravnodušni posmatrač, dok na nekim slikama biva i aktivni učesnik.

Primetan je način na koji umetnik predstavlja tzv. obične ljude koji traže divljenje, što najčešće ispoljava kroz tinejdzerske gestove i drečava izdanja u koja oblači svoje junake.

„Petnaest dana ćemo u Portonovom zajedno odavati omaĹž trenutku. Ova izloĹžba, kao i sve prethodne, poziva nas da budemo glavni likovi ili samo posmatrači – i da kroz naĹĄe postojanje damo dodatni pečat svakodnevici“, ističe Đuranović povodom izloĹžbe.

Roman Đuranović studirao je na Akademiji likovnih umetnosti u Sarajevu, a diplomirao je grafički dizajn na Fakultetu likovnih umetnosti na Cetinju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.