U trendu

Izložba Jovane Stojanac sutra u galeriji „Stara kapetanija“

BEOGRAD – Samostalna izložba Jovane Stojanac „Putem suštine: Kontemplacije“ biće otvorena sutra u Umetničkoj galeriji „Stara kapetanija“ i trajaće do 1. avgusta, saopšteno je iz ove institucije.

„Kroz prizmu subjektivnog doživljaja u slikama rađenih u tehnici ulja, akvarela ili crteža Jovana Stojanac sagledava motiv akta u različitim idejnim rešenjima. Najčešće su to figure žena u sedećem položaju zagledanih u daljinu pejzaža, ili koje lebde. One u celokupnoj seriji od prividne fizičke inertnosti postepeno pod dejstvom duhovne dinamike stvaraju spoljašnju , te se usklađuju, otkrivajući nove mogućnosti i puteve kojima se može poći“, navodi kustoskinja Branka Milutinović u katalogu postavke.

Stojanac je osnovne studije slikarstva završila na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a master studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu i stekla zvanje master likovnog umetnika – slikara. Osim slike, bavi se različitim likovnim disciplinama, kao i pedagoškim radom i trenutno stiče iskustvo na mestu rukovodioca kulturne ustanove u rodnom Šapcu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.