U trendu

IzloĹžba Jovane Stojanac sutra u galeriji „Stara kapetanija“

BEOGRAD – Samostalna izloĹžba Jovane Stojanac „Putem suĹĄtine: Kontemplacije“ biće otvorena sutra u Umetničkoj galeriji „Stara kapetanija“ i trajaće do 1. avgusta, saopĹĄteno je iz ove institucije.

„Kroz prizmu subjektivnog doĹživljaja u slikama rađenih u tehnici ulja, akvarela ili crteĹža Jovana Stojanac sagledava motiv akta u različitim idejnim reĹĄenjima. Najčešće su to figure Ĺžena u sedećem poloĹžaju zagledanih u daljinu pejzaĹža, ili koje lebde. One u celokupnoj seriji od prividne fizičke inertnosti postepeno pod dejstvom duhovne dinamike stvaraju spoljaĹĄnju , te se usklađuju, otkrivajući nove mogućnosti i puteve kojima se moĹže poći“, navodi kustoskinja Branka Milutinović u katalogu postavke.

Stojanac je osnovne studije slikarstva zavrĹĄila na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a master studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu i stekla zvanje master likovnog umetnika – slikara. Osim slike, bavi se različitim likovnim disciplinama, kao i pedagoĹĄkim radom i trenutno stiče iskustvo na mestu rukovodioca kulturne ustanove u rodnom Ĺ apcu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.