U trendu

IzloĹžba karikatura „Ovo je Zemlja za nas“

BEOGRAD – IzloĹžba karikatura i kratkog stripa “Ovo je Zemlja za nas – pokreni se za Ĺživotnu sredinu!” biće otvorena sutra u Galeriji UdruĹženja likovnih umetnika Srbije (ULUS) u Beogradu.

Nacionalni konkurs organizovan je u okviru kampanje zaštite životne sredine “Pogledaj oko sebe” čiji je cilj podizanje svesti o značaju zaštite sredine.

Konkurs, koji su raspisali Delegacija Evropske unije u Srbiji i EU projekat “Jačanje vidljivosti i komunikacionih aktivnosti o IPA programima”, trajao je od 15. maja do 10. juna i na konkurs je pristiglo ukupno 125 radova.

Ĺ˝iri koji su činili eminentni karikaturisti Predrag Koraksić Koraks i Jugoslav Vlahović, programski menadĹžer Delegacije EU u Srbiji Maja Vučković Krčmar i ključni komunikacioni ekspert projekta „Jačanje vidljivosti i komunikacionih aktivnosti IPA programa“ NataĹĄa BeĹĄirević, odlučivao je o pobednicima.

Prvu nagradu (vaučer u vrednost od 500 evra) osvojio je Pál Léphaft, za karikaturu “Noe2019”, drugu nagradu (vaučer u vrednost od 350 evra) dobio je Radoslav Jakovljević za karikaturu “Selfi”, dok je dobitnik treće nagrade (vaučer u vrednosti od 200 evra) Zoran Marković za rad nazvan “Skockali smo je”.

Žiri je odabrao 36 autora, finalista, čiji će radovi takođe biti prikazani na izložbi i koji će dobiti prigodne nagrade.

Na otvaranju izložbe govoriće šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici i članovi žirija Koraksić i Vlahović.

Izložba u Galeriji ULUS-a trajaće do 24. jula.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.