U trendu

IzloĹžba „Kolekcija decenija“ Oktobarskog salona u Smederevu

SMEDEREVO – IzloĹžba „Kolekcija decenija“, deo kolekcije Oktobarskog salona, biće predstavljena od 6. aprila do 23. maja u Galeriji savremene umetnosti u Smederevu, u prostoru Muzeja u tom gradu, najavili su danas organizatori.

Umetnice i umetnici čiji će radovi biti izloženi su: Biljana Đurđević, Nina Ivanović, Siniša Ilić, Žolt Kovač, Neda Kovinić, Karsten Konrad, Milorad Mladenović, Dragoljub Raša Todosijević, Milica Tomić, Škart + NEpraktične ŽeNE (Brigita Međo).

Izložba i istraživački rad Kolekcija decenija temelje se na umetničkim radovima iz Kolekcije Oktobarski salon, a ovog puta realizuju se u saradnji sa Galerijom savremene umetnosti i Muzejem u Smederevu.

Prostorno i tematski izložba je koncipirana oko pitanja načina i uslova u kojima gledamo i pratimo likovnu umetnost ali i mogućnosti njenog izlaganja u doba pandemije, u otežanim uslovima rada sa kojima se i dalje suočavamo.

Radovi prikazani na ovoj izložbi mogu da sugerišu odnose i imaginaciju koji nastaju između enterijera i eksterijera, institucija, privatnih i javnih prostora, rada i slobodnog vremena.

Kolekcija decenija je koncipirana sa ciljem da kolekciju Oktobarskog salona učini pokretljivijom i dostupnijom javnosti, strukturirajući aktivnosti tako da izbor umetničkih radova i formati izložbi budu osetljivi na kontekst, komuniciraju sa prostorom, uslovima izlaganja i institucijom sa kojom se sarađuje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.