U trendu

Izložba Mi pokrećemo sve(t) od 19. septembra u Beogradu

BEOGRAD – Edukativno -zabavna izložba „Mi pokrećemo sve(t)“ biće otvorena 19. septembra u Galeriji „Silosi Beograd“ i predstaviće do 26. septembra, kroz niz manje poznatih zanimljivosti, istorijat transporta od pronalaska točka do prvog leta helikoptera na Marsu, saopštili su danas organizatori.

Kako je najavljeno, izložba „Mi pokrećemo sve(t)“ imaće četiri celine, prema glavnim elementima antičke filozofije vazduhu, vatri, vodi i zemlji, i zamišljena je u stilu čuvene rubrike časopisa Politikin zabavnik „Verovali ili ne“.

Izložba donosi niz zanimljivosti i manje poznatih činjenica „koje su predstavljene na krajnje zabavan način“, pa tako deo „otkriva koji su najbrži vozovi, koliko su bile luksuzne vožnje ‘Orijent ekspresom’, ali i detalje iz romana Agate Kristi“, kaže se u saopštenju.

„Da li ste znali da su i žene učestvovale u pomorskim bitkama u 18. veku i ko su bile najpoznatije gusarke svih vremena? Ili zašto su se mornari tetovirali? Sve to i mnogo više donosi izložba'“, naveli su iz Gaja pokreta, koji priređuje „Mi pokrećemo sve(t)“ uz podršku transportno-logističke kompanije Gebruder Vajs.

Direktor Gebruder Vajs Srbija Roland Rait istakao je da nam je „pandemija ukazala na važnost transporta i naučila nas kako jedan mali zastoj u lancu protoka robe može izazvati velike probleme“.

„Iz tog razloga smo podrzali inovativnost i kreativnost organizacije Gaia pokret, sa kojom delimo iste vrednosti, a koji je u saradnji sa beogradskom istoričarkom Jelenom Živković i umetnicom Katarinom Stanković Bjegović osmislila projekat koji najbolje predstavlja našu svrhu, svet transporta i važnost njegovih inovacija u svakodnevnom životu“, izjavio je Rait.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.