U trendu

Izložba „Nikola Tesla: čovek iz budućnosti“ u Atini

ATINA – Eksponati koji prikazuju život i delo Nikole Tesle biće izloženi u Muzeju starogrčke tehnologije Kocanas u centru Atine do januara 2020. na izložbi pod nazivom „Nikola Tesla: čovek iz budućnosti“.

Izložba koja sadrži predmete iz stalne zbirke Muzeja Nikole Tesle u Beogradu istražuje život ekscentricnog srpsko-američkog genija koji je bio odgovaran za fundamentalne pronalaske u našim životima poput naizmenične struje, Tesline zavojnice, indukcionog motora, radio talasa i trofazne struje, prenela je agencija ANA.

„Arhivska, istorijska i bibliografska građa čuva se i istražuje u odgovarajućim odeljenjima (Muzeja Nikole Tesle). Vredi napomenuti da ju je 2003. godine UNESKO uvrstio u svoj Memorijalni svetski registar“, rekla je kustos muzeja Kocanas, Mina Micobonou za Anu uoči današnjeg zvaničnog otvaranja izložbe.

Svečanosti će prisustvovati osnivač Muzeja Kocanas Kostas Kocanas i direktorka Srpskog muzeja Ivona Jevtić.

Prema rečima kustoskinje atinskog muzeja, odluka da se organizuje izložba i iskaže počast Tesli u muzeju drevnih tehnologija doneta je s namerom i željom da se publici pruži „putovanje“ od drevnih velikih pronalazača do tehnologije današnjeg doba, gde je Teslin doprinos nemerljiv.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.