U trendu

Izložba “Opremiti dobro” od sutra u Galeriji SULUV

NOVI SAD – Izložba “Opremiti dobro” autora Vladimira Ilića (40) biće otvorena sutra u Galeriji Saveza udruženja likovnih umetnika Vojvodine (SULUV) u Novom Sadu i trajaće do 13. maja.

Ilić je rođen u Novom Sadu, gde živi i radi, a tu je i diplomirao na Akademiji umetnosti na odseku za vajarstvo kod profesora Ljubomira Denkovića.

Podrška je projektu – kolektivu “Šok zadruga” (bivša “Art klinika”) Multimedijalnog centra “Led art” od 2004. godine, a takođe je član SULUV-a.

Završio je master studije vajarstva kod profesorke Gordane Kaljalović-Odanović 2011. godine.

Do sada je Ilić realizovao šest samostalnih izložbi i učestvovao na više od 20 kolektivnih postavki.

Trenutno je fokusiran na istraživanje sopstvenih i crtačkih mogućnosti pantografa.

U tekstu za predstojeću izložbu, koja se sutra otvara u 19 časova, umetnik Gojko Dutina piše da je još na trećoj godini novosadske Akademije umetnosti saznao za Ilića, od profesorke Gordane Kaljalović kada je pohađao izborni predmet „Savremene skulptorske forme“.

Tada je profesorka donela ukoričeni master rad od Ilića i sprovela je Dutinu u drugu prostoriju gde su stajale Ilićeve mobilne skulpture izrađene u porculanu.

Jedna skulptura je bila sačinjena od dve ruke koje se približavaju jedna drugoj, a kažiprst jedne udara u dlan druge šake, i naziv rada je „Staviću tačku na ‘i'“.

„Ono što karakteriše Vladin rad nije neki određeni medij. Sve Vladine radove pratila je dovitljivost kojom se služi u okviru samog jezika. Poetski iskaz“, stoji u tekstu Dutine za novu postavku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.