U trendu

Izložba Tatjane Trajković 1. septembra u „Singidunumu“

BEOGRAD – Izložba “Nebu pod oblake i moru pod talase“ Tatjane Trajković biće otvorena 1. septembra u Galeriji Singidunum i trajaće do 10. septembra, saopšteno je danas iz ovog umetničkog prostora.

“U okviru teme “Nebu pod oblake i moru pod talase“ radim grafike koje opisuju otisak duše. Verujem da duša treba da leti sama, i dok je dan i dok je noć, da sakuplja najsuptilnije emocije iz okruženja u kome je slobodna, opuštena i nesputana. Njeno je nebo, njeno je more, njen je i ceo podzemni svet. Kada je duša slobodna, čovek vidi duboko, razgovara sa životinjama, poznaje šumu i oblake. Različiti su načini na koji može da se poleti, različiti su prizori na koje se u tom letu nailazi i to je osnovna tema kojom se bavim. Svaki utisak postaje otisak“, izjavila je Trajković.

Po njenim rečima, “njeni radovi pozivaju na mir, radost i želju za opuštanjem, ugodni su za oko i kod posmatrača prizivaju asocijaciju na određene momente iz života“.

“Motiviše me ideja da ću se kroz umetnost povezati sa svetom. . . Želim da poručim da umetnost govori različitim jezicima i da ne postoje pravila koja ona ne može da preoblikuje ili promeni“, navodi Trajković.

Trajković je samostalna umetnica i integrativna savetnica u art terapiji i psihodrami.

Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna na odseku grafika knjige/fotografija.

Monotipijom (tehnikom otiskivanja samo jednog otiska) aktivno se bavi poslednje tri godine, a osim ove tehnike radi kolaž, akvarel i akril na platnu.

Osnivač je Centra za umetnost i kulturu “Artelje“, čije su aktivnosti usmerene na podršku deci i roditeljima kroz likovne radionice, predavanja, art terapiju i edukaciju.

Učestvovala je na više grupnih i samostalnih izložbi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.