U trendu

Izlozbe, zurke i marketi u Silosima u Beogradu

BEOGRAD – Organizacija Re-Kreativni centar “Silosi Beograd” pokrenula je zimsku sezonu u kojoj publici donosi nove izložbe i vikend žurke, pop-up prodaju domaćih dizajnera, ali i praznične markete i sajmove u Beogradu, kod nekadašnje fabrike „Žitomlin“.

Ovog vikenda u Silose stiže mini-sajam „Naše, a domaće“, gde će se publici predstaviti neki od naših zanatskih proizvođača hrane i pića. od 17 do 22 časa, a ulaz je slobodan

Aktuelna izložba dizajniranih etiketa zanatske “Kabinet pivare” će trajati do 17. januara, a na 60 akrilnih platana su predstavljeni radovi vodećih domaćih dizajnera – Slavimira Stojanovića, Tadije Janičića, Nemanje Jehlička.

Radovi modnih domaćih dizajnera izloženi su u Silosima svakog dana u okviru pop-up prodavnice „Fab Living by Una“.

Organizatori otkrivaju da je najvišu modu, pravo iz radionica vodećih svetskih dizajnera (Aleksandar Mekvin, Dona Karana, Guči, Prada) u Silose donela diskretna donatorka.

Ova, jedna od vodećih poslovnih žena u regionu, umesto publiciteta, htela je da pomogne tako što je preusmerila sav prihod od prodaje svojih par stotina komada garderobe u fond za ozelenjavanje zone Silosa.

U muzičkom programu, prvi vikend obeležili su i nastupi Kristijana Molnara i Une Senić, a ovog vikenda stižu i novi gosti sa domaće di-džej scene uz selekciju haus, džez i soul muzike.

Ulaz je slobodan na sve događaje, a radno vreme Re-kreativnog centra Silosi je svakog dana od 17 časova do ponoći, i vikendom do jedan sat noću.

Silosi su projekat neprofitne organizacije “Gaia pokret” čija četiri stuba delovanja su: obrazovanje, umetnost, rekreacija i zaštita životne sredine.

Proteklog leta, u Silosima su realizovane izložbe umetnica kao što su Svetlana Ninković, Sara Kujundžić, Nataša Ilić, i studenata Fakulteta primenjenih umetnosti.

Premijerno je prikazana restaurirana verzija čuvenog filma Predraga Golubovića „Sezona mira u Parizu“ (1981), a ovogodišnji BITEF festival u Silose je doveo u posebnom programu devet predstava i trupa iz Francuske, Italije, Grčke i Slovenije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.