U trendu

Javno čitanje drame „Hype“ 3. marta u Narodnom pozorištu

BEOGRAD – Premijerno javno čitanje drame „Hype“ Ivone Riger i Nemanje Novkovića, biće održano u sredu, 3. marta na sceni “Raša Plaović“ beogradskog Narodnog pozorišta.

U glumačkoj podeli su Slobodan Beštić, Danijela Ugrenović, Hadži Nenad Maričić, Vanja Ejdus, Bojan Krivokapić, Bojana Đurašković i Zorana Bećić.

Komad obrađuje svet digitalne i veštačke budućnosti, održavan i kontrolisan od strane elitističkih porodica koje su skrivene duboko u utrobi zemlje.
Osuđeni su na zajednički život, kroz kulturu nasilja koja uništava sve civilizacijske tekovine, i reciklira ih u novu stvarnost umreženu kroz oko kamere.

Ivona Riger diplomirala je pozorišnu i radio režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a magistrirala Performing arts u Hamburgu.

Osim režije u teatru i na radiju, polje njenog interesovanja i prakse je takođe savremeni ples i performans.

Autor Nemanja Novković magistrirao je Nemački jezik i književnost u Berlinu, piše poeziju, prozu, pozorišne komade i kolumnista je za nekoliko švajcarskih časopisa.

Drama “Hype” je drugi tekst na kome Riger i Novković sarađuju u svojstvu koautora i koji istovremeno pišu na oba jezika – nemačkom i srpskom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar