U trendu

Jeftić: Nagrade u Sarajevu daju podstrek

BEOGRAD – Gost nove epizode video serijala „Tanjug Reflektor“ bio je kreativni direktor produkcijske kuće Fajerflaj Boban Jevtić koji je govorio o njihovom uspehu sa „Porodicom“ na nedavnom Sarajevo film festivalu (SFF) i predstojećoj seriji „Crna svadba“.

Jevtić je rekao da Fajerflaju „mnogo znači i daje podstrek“ to što su na festivalu osvojena tri Srca Sarajeva – za najboljeg glumca, kreatora i dramsku seriju, sve za „Porodicu“ koja govori o izručenju Hagu Slobodana Miloševića.

Prema njegovim rečima, kod novouvedenih nagrada SFF za televizijske serije najvažnije je ko dodeljuje nagrade, jer nije u pitanju klasičan žiri, već oko 400 filmskih profesionalaca iz regiona, zbog čega je „mogućnost bilo kakvih manipulacija ravna nuli“.

„Zbog toga je vrednost ove nagrade utoliko značajnija, zato što su filmski profesionalci nagradili druge profesionalce. U tom smislu nam to jako znači. Ovo je izuzetan put kako može da se napravi presek šta je najbolje u regionu“, istakao je Jevtić.

Na SFF su pretpremijerno prikazana početna dva nastavka „Crne svadbe“, a Jevtić ističe da takva serija, koja u sebi spaja psihološki triler i elemente misterije i horora, kod nas još nije rađena.

„Trudimo se da svaki novi projekat bude iskorak u stranu, Želimo da stalno idemo u pravcu u kojem se u Srbiji i regionu nije se radilo, a ‘Crna svadba’ predstavlja važan korak u tom pravcu“, naglasio je Jevtić.

Pored A glumačke ekipe u kojoj su Uliks Fehmiju, Jelena Đokić, Nikola Kojo, Slavko Štimac i drugi, Jevtić je istakao kao važnu činjenicu što su autori reditelj Nemanja Ćipranić i kreator Strahinja Madžarević „jako mladi ljudi koji imaju priliku da naprave zaista nešto drugačije“.

„Mi stalno produciramo sadržaje tako da u svakom trenutku imamo po nekoliko projekata koje razvijamo u različitim fazama. Naš sledeći korak je da probamo da izađemo iz regiona, da radimo u inostranstvu na engleskom jeziku sa stranim parnerima“, najavio je Jevtić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.