U trendu

Jelić: Na Ohridu večeras pevam opersku „poslasticu“

BEOGRAD – Operska pevačica Marija Jelić bila je gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor u kojoj je otkrila da će večeras u programu festivala Ohridsko leto na Ohridu u Severnoj Makedoniji pevati pravu opersku „poslasticu“.

Jelić naglašava da je Ohridsko leto jedan od najvažnijih festivala u regionu.

„Pre dve godine pevala sam na otvaranju jubilarnog 60. Ohridskog leta i dve godine kasnije, evo me ponovo na tom čarobnom mestu. Ovog puta ću nastupati sa gudačima Orkestra Opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. Izvešću ciklus pesama Bendžamina Brita koji spada u izuzetnu zahtevnu opersku literaturu, ali i pravu polsaticu za ljubitelje klasične muzike“ kazala je Jelić i dodaje da se taj ciklus peasama retko izvodi.

Kako je istakla u Ohrid prvi put stize deo orkestra Opere SNP što predstavlja izuzetan uspeh za taj teatar.

“ To je pokazatelj kvaliteta i kontinuiranog rada u SNP. Važno je da naši umetnici nastupaju u inostranstvu, ali i da operski ansambli nastupaju pred publikom koja će iz celog sveta doći na Ohrid“ kazala je Jelić.

Za nju nema dileme da je za svakog operskog pevača veliki izazov nastup na otvorenom, ali istovremeno i ogromno zadovoljstvo.

„Na otvorenom veliki broj ljudi zajedno sa umetnikom može da napravi umetnički spektakl, dok su u zatvorenim prostorima okolnosti svedene na očekivani operski čin. Pre dve nedelje otvarala sam svojim nastupom festival u Letoniji i to je ostavilo jako dobar utisak na publiku. Naravno, imali smo 9. jula koncert Marte Argerič sa Simfonisjkim orkestrom RTS-a gde sam takođe nastupila. Imala sam sreće da podelim scenu sa slavnom pijanistkinjom“ kazala je Jelić.

Cenjena operska pevačica kaže da joj je predstojeća sezona gotovo isplanirana.

„Srećna sam što ću debitovati u nekoliko novih uloga kod nas i u inostranstvu. Sigurna sam da ću u narednoj godini napraviti iskorak ka nekim novim delima klasične muzike“ kazala je Jelić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar