U trendu

Jokić: „Zlatni dečko“ je film o svim našim Maradonama

BEOGRAD – Gost nove epizode video serijala „Tanjug Reflektor“ bio je glumac Uglješa Jokić koji je govorio o radu na filmu „Zlatni dečko“ reditelja Ognjena Jankovića.

Jokić je otkrio da je u nastajanju „Zlatnog dečka“ najviše brige bilo kako dočarati fudbalske scene, pošto priča o glavnom protagonisti, koga igra Denis Murić, kreće sa utakmicom u inostranstvu i to je „trebalo da izgleda još bolje i produkciona vrednost da bude veća“.

„Film smo napravili po gomili istinitih priča raznih fudbalera, u raznim periodima života i vremena, tako da smo uzeli neke najzanimljivije, i neki će se verovatno između sebe i prepoznati. Ali nije specifično film o jednom čoveku, to je film o svim našim Maradonama“, naglasio je Jokić.

Podsetivši da je i čuveni Argentinac Dijego Armando Maradona nosio nadimak El Pibe (de Oro) Jokić je ukazao da to „znači ‘Zlatni dečko’, i eto nam i naslova“.

Govoreći o prokletstvu velikog talenta, Jokić je ocenio da toga ima i u glumi, i da svi „svi veliki glumci i sportisti koji su nagrađeni vanserijskim talentom imaju s druge strane neku težinu i crnilo“.

Jokić je naveo da se trenutno „Zlatni dečko“ dosta gleda u bioskopu zato što je „tema najvažnija sporedna stvar“, a mladi dobro reaguju jer je glumačka ekipa mlađa i životna je priča o čoveku između 16 .i 20. godine“.

„Produkcijski sam jako ponosan što smo uspeli da napravimo film koji može da ide na evropsko tržište i kao takav je prepoznat. Ima distributera Beta film iz Nemačke. To je drugi najveći distributer u svetu, koji je radio „Gomoru“ i „Bordžije““, naglasio je Jokić.

Prema njegovim rečima, ugovor sa Beta filmom je potpisan pre nego što je pao prvi kadar „Zlatnog dečka“ jer su „toliko verovatli na osnovu samog scenarija“, i film već počinje da se prodaje po raznim zemljama sveta kao št osu Engleska, Skandinavija i Francuska.

„Ognjen je sa jednim drugarom doneo ideju da snimamo film. Mi smo jako dobri drugari, znao sam šta je radio u svetu reklame. Meni se to sve jako sviđalo, kapirao sam šta radi i nisam imao nikakvu zadršku da mu dam da uradi dugometražni visokobudžetni film“, rekao je producent.

Jokić je rekao da je Janković njegovo „poverenje ne opravdao, nego ga je premašio i to je početak jedne dugačke saradnje“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar