U trendu

Juričan: Predstava Pristanak je ujedinila publiku i kritiku

BEOGRAD – Gošća nove epizode video serijala „Tanjug Reflektor“ bila je glumica Sofija Juričan, koja je govorila o ulogama u predstavama „Koferče“ i „Pristanak“, kao i seriji „Aviondžije“.

Juričan je rekla da se sa kolegom Petrom Mihailovićem pridružila postavi predstave „Koferče“ u pozorištu Madelnijanum, primetivši da „uskakanje nikada nije lak posao, vrlo je zahtevno čak“.

„Ušla sam u predstavu čiji deo pre nisam bila. Morala sam puno puta da pogledam snimak, jer je vodviljski zaplet, ima puno fizičkih radnji, sat i po sam na sceni. Glavna je uloga, bilo je tu posla“, rekla je Juričan.

U predstavi ruskog pisca Jurija Poljakova, u režiji Olje Đorđević, „mnogo toga se događa, ima interesantan zaplet kao i svaki vodvilj“, istakla je glumica.

„Svi se pitamo šta će biti na kraju, zanimljivo je kako se iz jedne situacije prelazi u drugu. Potrebno je različite veštine upotrebiti, fizičke i žanrovske. Čini mi se da tu postoji fuzija žanrova. Interresantno je videti kako predstava plovi kroz različite vrste žanrova“, navela je Juričan.

Prema njenim rečima, prestava Ateljea 212 „Pristanak“ u režiji Nebojše Bradića „ujedinila je kritiku i publiku i ne dešava se često da na premijeri budu takve ovacije“.

„Imali smo jednu pauzu, svi smo se uplašili kako će se to odraziti na čitav proces. A onda je sala bila puna za premijeru. Imam scenu u kojoj svedočim u sudnici i kad su se upalila svetla i ponovo sam videla pun Atelje baš mi je jako udaralo srce“, priznala je glumica.

Juričan igra žrtvu silovanja Gejl u slojevitom komadu Nine Rejn o visokim advokatskim krugovima, naizgled prijateljima, a na različitim stranama u sudu.

„Preko njenog slučaja otvaraju se razna pitanja ne samo njihovog odnosa prema poslu, nego i njihovih ličnih odnosa, o bliskosti sa partnerkama, situacijama u braku, gubljenju empatije, guranju stvari pod tepih“, rekla je Juričan.

Upitana kako vidi budućnost pozorišta, Juričan je rekla da je teatar „živa stvar, jedinstven i neponovljiv doživljaj“, čak i ako budu ređa izvođenja, ili komadi odigravani preko digitalnih medija.

U predstojećioj trećoj i četvrtoj sezoni serije „Aviondžije“, Juričan će igrati pilotkinju, što priznaje da nikad ne bi bila, pošto ne voli ni da se bavi ekstremnim sportovima.

„Kad bih ja bila pilot kak bi izgledalo, a da ne moram to da budem“, opisala je Juričan svoju ulogu u „Aviondžijama“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.