U trendu

„Kad su cvetale tikve“ gledala publika u 572 grada online

BEOGRAD – Direktan prenos kultne predstave Beogradskog dramskog pozorišta „Kad su cvetale tikve“ pratilo je sinoć na internetu više hiljada ljudi u 572 grada širom sveta, od Severne i Južne Amerike, preko Evrope i Azije, pa sve do Australije, saopštili su iz BDP-a.

Prenos je realizovan sa više od 15 kamera koje su dva i po sata pratile preko 30 glumaca na sceni.

Ovo je prvi put u regionu, da na ovakav način, produkcijski i organizaciono, bude prikazana jedna pozorišna predstava.

Spektakularni live stream predstave nastale po čuvenom delu Dragoslava Mihailovića, u režiji Bobana Skerlića, pokazao je da pozorište može da živi i u okolnistima pandemije.

Miloš Biković, koji tumači glavnog lika, LJubu Vrapčeta, kao i ostatak mnogobrojne ekipe predstave: Branislav Lečić, Marko Živić, Danica Ristovski, Srđan Dedić, Anja Alač, Daniel Sič, Miodrag Radonjić, Nataša Marković, Jelena Čvorović Paunović, Boda Ninković, Milan Čučilović, Andrej Šepetkovski, Iva Ilinčić, Ivan Tomić, Marko Gvero, Savo Radović i drugi, bili su na visini zadatka i na izuzetno profesionalan načan odigrali predstavu pred kamerama umesto pred publikom u sali.

Na taj način, zajedno sa celom ekipom koja je realizovala prenos, priuštili su gledaocima jedan potpuno novi doživljaj predstave „Kad su cvetale tikve“.

Prenos predstave realizovan je u saradnji Beogradskog dramskog pozorišta, Arhangel studija, Bokserskog saveza Srbije, Bokserske federacije Rusije i tickets.rs.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.