U trendu

Kako je živeo, voleo i plakao Nebojša Glogovac

BEOGRAD – Knjiga “Glogi” o neprežaljenom glumcu Nebojši Glogovcu autora Aleksandra Đurišića izašla je u kuće “Vukotić medija” iz Beograda.

O najvoljenijem srpskom glumcu u knjizi govore Vojin Ćetković, Nataša Ninković, Anica Dobra, Žarko Laušević, Rade Šerbedžija, Nikola Đuričko, Nikola Pejaković, reditelji Vida Ognjenović, Paolo Mađeli, Jagoš Marković, Aleksandar Popovski.
Takođe u knjizi govore i žene koje je glumac voleo i koje su njega volele, kumovi, prijatelji, ljudi koji su bili sa njim kada nije bio na sceni, kada se „saplitao“ o sopstveni talenat i kada mu je trebalo snage da se popne na glumački tron, sa kojeg nikada nije sišao.

Kako je živeo, voleo i plakao Nebojša Glogovac, neke su od centralnih tema kojima se bavi kgnjiga o glumcu, koji je pre tri godine izgubio bitku sa fatalnom bolešću.
Lobanja, Šone, Šonsi, Glogi, Nebojša, Pančevac i još mnogo imena i nadimaka imao je Glogovac.

„Glogovac je bio svoj i neosvojiv, davao se kome je hteo, a zauzvrat nije tražio ništa“, navedeno je u tekstu koji prati predstavljanje knjige.

Svedočenja najbližih otkrivaju nepoznate detalje iz njegovog života: kako je kao momak radio u prodavnici muzičkih uređaja, šta mu se sve dešavalo dok je stopirao od Pančeva do Beograda, zašto mu se na prijemnom ispitu na Akademiji tresla noga i kako su za sve velike uloge i najveći reditelji posle toga tražili i jurili baš njega.
U knjizi su i prvi put objavljene pesme koje je veliki glumac pisao samo za svoju dušu.
Zašto je odbio Anđelinu Džoli da zaigra u njenom rediteljskom debiju “U zemlji krvi i meda” o ratu u Bosni, a opet prihvatio da bude Draža Mihailović u seriji “Ravna Gora” Radoša Bajića, šta mu je značila Crvena zvezda i koje su ga strasti, pored motora i kuvanja, još opsedale, sve se to nalazi u knjizi „Glogi“, u izdanju „Vukotić medije“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.