U trendu

Kalt objavio prvi singl sa albuma „Ispod ponoćnog sunca“

LONDON – Čuvena britanska grupa Kalt najavila je skori izlazak svog novog albuma „Ispod ponoćnog sunca“, objavljivanjem singla „Give Me Mercy“, objavili su britanski mediji.

Album će biti pusten 7. oktobra u ozdanju Black Hill Recordsa, a producira ga Tom Dolgerti, koji je radio za Piksis, Gost i Rojal blad, a bio je nominovan i za nagradu Gremi.

Ijan Astberi, jedan od suosnivača Kalta, rekao je da se ispiracija za novi album rodila tokom trenutka opčinjenosti fenomenom letnjeg sunca.

„Šetajući jedne večeri, u Finskoj, zatekao sam sebe kako uživam u nadrealnom, gotovo okultnom trenutku koji dolazi sa „ponoćnim suncem“, letnjim fenomenom tokom koga sunce ne zalazi severno od arktičkog kruga. Bio je to vredan trenutak“, rekao je Astberi.

Grupa Kalt osnovana je 1983. godine, a svoju najveću popularnost dostigli su osamdesetih. Poslednji studijski album objavili su pre devet godina, 2013.

U maju 1985. godine Kalt su objavili svoj najčuveniji singl „She Sells Sanctuary“, koji je dostigao mesto broj 15 na britanskoj listi singlova , na kojoj je među prvih 100 provela ukupno 23 nedelje ili skoro pola godine.

Ova pesma se u mnogim muzičkim izborima nalazi među 100 najboljih pop i rok pesama u istoriji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.