U trendu

“Karavan igre” nastavlja put sutra u Gornjem Milanovcu

GORNJI MILANOVAC – Projekat “Karavan igre” nastavlja svoj uspešan put sutra u Domu kulture Gornji Milanovac, sa 17 odlomaka iz čuvenih svetskih baleta, kao veoma bogat program na pozornici, saopštila je direkcija Nacionalne fondacije za igru.

Publika je ovih dana preuzimala besplatne ulaznice u Gornjem Milanovcu, jer je interesovanje veliko, a kapacitet sale smanjen zbog pandemije.

Na programu su varijacije iz baleta “Labudovo jezero”, “Don Kihot”, “Krcko Oraščić”, “Uspavana lepotica”, “Žizela”, “Silvija”, “Vila lutaka”, “Rajmonda”, “Pahita”, “Kći faraona”, “Elegija”, “Čovek vremena”, ukupno 17 nastupa iz čuvenih baletskih komada.

Nastup prvaka i solista beogradskog Baleta, kao i učenika Baletske škole Nacionalne fondacije za igru, na programu će biti od 19.00 časova.

Takođe, publika će biti u prilici da pogleda i plesni komad koji je Nacionalnoj fondaciji za igru poklonio čuveni izraelski koreograf Icik Galili.

Pored Teodore Spasić, Tatjane Tatić, Jovana Veselinovića i Jovice Begojeva, u Gornjem Milanovcu će nastupiti mladi igrači, učenici Baletske škole Nacionalne fondacije za igru.

Balet majstori i pedagozi koji potpisuju ovo veče su dokazani profesionalci u svom poslu – Ivet Rodrigez, Marija Janković i Jovan Veselinović.

Programe Karavana igre od 2017. godine u skoro 30 srpskih gradova, omogućila je Fondacija “Art Mentor” iz Lucerna, Švajcarska.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.