U trendu

“Karavan mladih dizajnera” na Kalenić pijaci

BEOGRAD – Ručno rađen nakit, sapuni s poludragim kamenjem i majice s likovima značajnih istorijskih ličnosti, samo su deo proizvoda izloženih na “Karavanu mladih dizajnera” koji je otvoren danas na Kalenić pijaci u Beogradu.

Svi koji dođu će, osim toga, imati priliku da pazare i kozmetiku od prirodnih sastojaka, torbe, korpice od papira, lutkice i razne druge autentične i kreativne proizvode.

Među izlagačima je i Bojana Borovnjak, po zanimanju dizajnerka tekstila i odeće, koja sa sestrom prodaje torbe i ručno rađen nakit.

„Pre tri godine sam došla na ideju da sama sebi napravim tašnu, a pošto se to svidelo ljudima oko mene, poželela sam da to radim i sada čak imam i svoju malu firmu za proizvodnju tašni“, rekla je Bojana, koja za izradu tašni uglavnom koristi eko kožu.

Navela je da svoje proizvode uglavnom izlaže zajedno sa sestrom koja pravi nakit i ukrase za kosu, za šta koristi razne materijale – veštačko cveće, tračice…

Za ljubitelje kozmetike od prirodnih sastojaka pravo mesto je štand Beograđanina Albina Salihovića, jedinstvenog po tome što prodaje sapune s poludragim kamenjem, koji koštaju 300 i 350 dinara.

“Prodaja za sada ide odlično”, rekao je Albin i naveo da se na njegovom štandu mogu kupiti razni proizvodi od prirodnih sastojaka, poput melema, krema za lice…
Beograđanka Evina Pešić, koja je završila grafički dizajn, prodaje majice i šolje sa obeležjima srpske prestonice i likovima značajnih istorijskih ličnosti, među kojima su Mihajlo Pupin, Nikola Tesla, Vuk Stefanović Karadžić, Petar Petrović Njegoš…

Istakla je da prodaja za sada ide dobro i navela da se, pored majaca za decu, kod nje mogu kupiti i majice za odrasle – muške po ceni od 1.600 dinara, a ženske za 1.200.

“Karavan mladih dizajnera”, koji se održava i sutra, organizovalo je JKP “Gradske pijace”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.