U trendu

Karen Šahnazarov ponovo u Beogradu

BEOGRAD – Karen Šahnazarov, čuveni ruski reditelj, scenarista i producent, boraviće nekoliko dana u Beogradu, povodom premijere filma „Ubiti po viđenju“, koja je zakazana za 27. septembar u bioskopu „Sinepleks“ (Ušće), najavio je danas „Fame Solutins“.

Šahnazarov je rado viđen gost u Beogradu, kako od strane kolega iz filmske industrije, tako i od strane ljubitelja sedme umetnosti.

Iz bogate biografije uspešnog reditelja, koji je godinama direktor najvećeg evropskog filmskog studija „MOSfilm“, izdvajaju se filmovi “Beli tigar”, koji je 2012. godine bio ruski kandidat za Oskara za najbolji film na stranom jeziku, kao i film „Ana Karenjina – Sećanja Vronskog“ koji je doživeo veliki uspeh u Rusiji.

Značajan uspeh ostvarili su i filmovi „Word No.6“ i „Courier“.

Film „Ubiti po viđenju“ je baziran na istinitom događaju o hvatanju jednog od najvećih terorista u istoriji Ruske Federacije.

Scenario je zasnovan na sećanjima direktnih učesnika u složenoj operaciji službe državne bezbednosti.

Film prati operativca Egora (kojeg glumi Igor Petrenko) u pokušaju likvidacije terorističkog lidera Šamila Bašajeva, koga glumi Ajub Cingijev.

Ovaj čečenski terorista odgovoran je za brojne terorističke napade na civile i gerilske napade na snage bezbednosti, kao i opsadu Moskovskog pozorišta i talačku krizu u Beslanu, koja je potresla ceo svet.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.