U trendu

Kari Kriku otkazao, Klenkovski nastupa sa filharmoničarima

BEOGRAD – Intenzivne pripreme Beogradske filharmonije za Novogodišnje koncerte sa dirigentom Danijelom Rajskinom za 24. i 25. decembar na Kolarcu, obeležavaju neočekivani obrti jer je najavljeni klarinetista Kari Kriku morao otkaže dolazak zbog bolesti, pa će sa filharmoničarima nastupiti prvi klarinet orkestra Veljko Klenkovski, saopštili su iz BF.

Filharmonija našla atraktivna rešenja za „Muzičke bazare“ koji su potpuno rasprodati za samo jedan dan.

Pored toga što će ponuditi šareniš melodija sa različitih kulturnih meridijana, Muzički bazar predstavlja multi-talente Beogradske filharmonije.

Ekskluzivno za ovu priliku Kari Kriku je poklonio nekoliko numera Beogradskoj filharmoniji koje će izvesti Veljko Klenkovski, prvi klarinet orkestra.

Višestruko talentovani perkusionista Miloš Branisavljević, u nestvarno brzom roku je napisao atraktivnu kompoziciju „Bis“ u kojoj će, između ostalih, svoje akrobacije pokazati filharmonijski perkusionisti, poznati po ludim “vratolomijama”.

Na repertoaru će se naći i dela violiste Konstantina Blagojevića, još jednog primera super-talenta orkestra Beogradske filharmonije, budući da se pored sviranja bavi kompozicijom i aranžiranjem.
Program novogodišnjih koncerata tradicionalno je iznenađenje za publiku koja ga strpljivo iščekuje.

Međutim, otkriva se da će se na Muzičkom bazaru naći čuveni „Danson“, Artura Markesa, ubedljivi pobednik prvog filharmonijskog koncerta za koga je publika glasala skoro 6 miliona puta prilikom biranja repertoara ovog koncerta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar