U trendu

Karl: U pozorište vakcinisani ili sa negativnim testom

BEOGRAD – Razmotrićemo i inostrana iskustva, poput primera Brodveja gde će pozorišnim predstavama moći da prisustvuju samo vakcinisani i oni sa negativnim testom, naravno uz primenu svih drugih postojećih epidemioloških mera, poput nošenja maski, rekao je danas Tanjugu Ivan Karl gradski sekretar za kulturu.

Govoreći o startu predstojeće pozorišne sezone u Beogradu, Karl je istakao da će u narednih desetak dana intenzivirati razgovore sa direktorima prestoničkih pozorišta, i pre svega predstavnicima Gradskog zavoda za zdravlje, kako bi krajem avgusta izašli sa održivim modelom, sa kojim bi smo se obratili kriznom štabu.

„Ako donosemo odluku da pozorišnim predstavama prisustvuju samo vakcinisani ili oni sa negativnim testom na kovid 19, to bi moglo da znači i iskorišćavanje punog kapaciteta dvorana. Možda je to putokaz za ovu jesen, ne samo za pozorišta već i za bioskope, koji su da podsetim, podneli mnogo veći teret epidemije kovida jer su najduže bili zatvoreni i najsporije uspostavili repertoar“ ističe Karl.

Kako kaže, udarna bioskopska publika je generacijski mlađa od pozorišne, i da je reč o populaciji koja je, nažalost ambivalentna prema vakcinanciji i koju treba animirati.

„Već sam razgovarao sa pojedinim .prikazivačima i producenatima o eventualnom podsticaju u vidu promo ulaznice za svakoga uzrasta između 16 i 25 godina ko na dan ili do sedam dana od vakcinacije donese potvrdu o imunizaciji, pa da može besplatno da pogleda jedan film po izboru sa tekućeg repertoara. Uskoro nas očekuju tri potencijalno velika domaća filmska hita, „Toma“, „Južni vetar 2 – ubrzanje“ i „Nečista krv“ koji imaju veliki bioskopski potencijal i značilo bi i za prikazivače i za producente da se prikazuju u punim dvoranama“, kazao je Karl.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.