U trendu

Kasabijan na nmjuzik festivalu naredne godine

ZAGREB – Britanski bend Kasabijan nastupiće završne večeri festivala „Inmjuzik“, koji će biti održan od 20. do 23. juna naredne godine na otvorenom prostoru kod jezera Jarun u Zagrebu, najavili su organizatori.

Nakon dve godine pandemijske nemogućnosti održavanja, „Inmjuzik“ je saopštio da će u svom 15. izdanju sledećeg leta postati „još bogatiji, uz dodatak četvrtog festivalskog dana, čime će se na poseban način obeležiti povratak održavanja velikih festivala i ponovno okupljanje ljubitelja kvalitetne savremene muzike“.

„Kasabian je publika festivala imala prilike premijerno gledati 2017. godine. U festivalskoj listi želja kao i anketi provedenoj kroz novu platformu ‘Inmjuzik kluba’ koja okuplja najlojalnije posetioce festivala upravo su Kasabijan, uz već potvrđenog Nika Kejva end d Bed sids, istaknuti kao najbolji koncert u dosadašnjoj povesti ‘Inmjuzik'“, navodi se u saopštenju.

Alternativni Kasabijan je do sada objavio šest albuma, sa kojih su bili globalni hitovi poput „Fire“, „Club Foot“, „Days Are Forgotten“ ili „Underdog“, a „inmjuzik“ ističe da je bend britansku turneju najavljenu za ovu jesen rasprodao za 20 minuta.

„Inmujuzik“ je podsetio da su za pored Kasabijan i Kejva, za iduću godinu već najavljeni Kilers, Deftons, Rojal blad, Ajdls, Fontejnes Di Si, Vajt Lajs i drugi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.