U trendu

Kevin Kostner poziva svetske lidere na projekciju svog filma

Novi film Kevina Kostnera su, na njegov poziv, već odgledali predsednik Buš i Bil Klinton, a na redu je Toni Bler, za koga će biti upriličena specijalna projekcija u Londonu.

Kevinovo ostvarenje nosi naziv „Trinaest dana“ („Thirteen Days“), a govori o Kubanskoj krizi koja se odigrala 1962. godine, u vreme kada je svet bio na ivici nuklearnog rata. Kostner, koji je film režirao, u njemu i igra savetnika tadašnjeg predsednika SAD, Džona Kenedija.

„Smatram da film nije komercijalan, odnosno nije ni pravljen s tom namerom. Želeo sam da upozorim svet, a naročito političke lidere, na opasnost od nuklearnog rata, temi o kojoj se više ne govori i koja se olako preskače. Mislim da je danas u svetu situacija takva, da možemo očekivati neku novu Kubansku krizu. Previše je žarišta koja predstavljaju potencijalnu opasnost po svetski mir“, objašnjava Kostner.

Iz ovih razloga je on i apelovao na svetske lidere da film odgledaju i zamisle se ponovo nad temom opasnosti od izbijanja nuklearnog rata. U filmu su, u velikoj meri, korišćeni dokumenti iz Bele kuće, papiri i snimci razgovora, tako da je ovo ostvarenje verna rekonstrukcija onoga što se dešavalo 1962. godine na relaciji SAD – Kuba.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar