U trendu

Kineski festival svetla od 11. februara u Beogradu i N.Sadu

BEOGRAD – Tradicionalni Kineski festival svetla biće održan od 11. do 25. februara u Beogradu na Sava Promenadi ispred Galerije Belgrade i u Novom Sadu u Limanskom parku, najavili su organizatori.

Pod specijalnim uslovima, bez svečanog otvaranja, poštujući sve epidemiološke mere, ulaz za posetioce festivala u oba grada je besplatan, a lampioni će se paliti svakog dana u 17 časova.

Inicijator i osnivač festivala je muzički umetnik Slobodan Trkulja, koji već duže vreme uživa veliku popularnost u Kini i radi na kulturnoj razmeni između ove dve zemlje.

Nedavno je sa grupom Balkanopolis učestvovao u kineskom novogodišnjem programu, na Prolećnom festivalu kineske kulture koji se prenosio u 36 zemalja na 5 kontinenata i koji je gledalo milijardu ljudi.

U organizaciji “Kineskog festivala svetla”, uz podršku Vlade Republike Srbije, Grada Beograda i Grada Novog Sada, održaće se treće izdanje tog festivala u Srbiji, uz atraktivnu instalaciju kineskih lampiona kojom će se zvanično proslaviti Kineska Nova godina u Srbiji.

„Srećan sam što smo i u ovo teško vreme uspeli da organizujemo festival i prikažemo čaroliju lampiona koji su zanimljivi svim generacijama”, istakao je Trkulja.

“Mnogo toga se promenilo od prošlog festivala, život je drugačiji ali verujem da u nama i dalje postoji potreba i želja za lepim doživljajem.

KFS će biti prava prilika da sa porodicom i dragim prijateljima izađete i posetite svet kreativne igre svetla.

Raduje me i što će od 11. februara biti dostupni KFS stikeri i na Viberu, te ćemo festivalsku radost i na taj način moći da podelimo sa svojim pratiocima, dok će sve informacije o programu manifestacije biti redovno dostupne i u našoj Viber zajednici.

Molim sve posetioce da uživaju u svetlosnom spektaklu poštujući epidemiološke mere“ poručio je muzičar Slobodan Trkulja.

Svetlosni spektakl kreirala je jedna od vodećih svetskih kompanija za izradu umetničkih lampiona iz Zigonga, a njihove svetlosne instalacije uvešće publiku u čudesni svet mašte i svetla, koji će pođednako biti zanimljiv i najmlađima i starijima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.