U trendu

Klasika i seks

Članice gudačkog kvarteta Bond koje nose nadimak „Spajsice klasične muzike“, snimile su prvi album za diskografsku kuću „Universal Decca“, a za omot albuma su htele da se slikaju potpuno gole kako bi pokazale (i dokazale) da su drugačije od drugih. Ipak, nadležni u pomenutoj kompaniji su im to zabranili.

Mlade umetnice su kombinovani, australijsko-britanski tim, a u svojim zemljama su pohađale najbolje muzičke škole i konzervatorijume. Osnivač Bond kvarteta je muzički promoter Mel Bush, inače menadžer slavne (a neki kažu i seksi) violinistikinje Vanessa-e Mae. Otud je jasan i nastup njegovih novih „štićenica“ koje dolaze sa tako glupom idejom da se slikaju gole. Sve nas to tera na razmišljanje: da li je danas moguće baviti se bilo čime, a ne umešati seks u sve to? Reklame, filmovi, pop-muzika, sve je već odavno preplavljeno seksom, a sada je došla na red i klasična muzika! Dodajmo ovoj listi i rusku informativnu emisiju „Gola istina“ u kojoj spikerka u toplesu izveštava sa sednice Dume ili potpuno gola novinarka intervjuiše političara. Bizarno! Čini se da se u savremenom svetu sve svodi na jednu dimenziju, jednu površ, jedan sadržaj, jednu formu – seks.

No, vratimo se našim „umetnicama“, koje, što je najgore od svega zaista umeju da sviraju. Ali šta to vredi kada ih više opseda marketing, nego muzika! Devojke u svom repertoaru imaju i savremena i klasična dela, a njihov album pod nazivom Bond, je, odmah po objavljivanju, dospeo na mesto br. 1 klasične topliste. Ono što je golišavi kvartet razljutilo je činjenica da su ubrzo „preseljene“ na listu pop-muzike, gde su dostigle tek 36. mesto. Objašnjenje portparola britanskog Udruženja za koordinaciju top-lista je da na njihovom albumu nema dela priznatih klasičnih kompozitora. Ipak, to nije sasvim tačno: na CD-u kvarteta Bond se nalaze kompozicije devojaka, zatim numera „Victory“ Hrvata Tončija Huljića, ali i verzija simfonijske poeme „1812“, bez sumnje klasičnog Čajkovskog. Takođe i delo kompozitora Magnus-a Fiennes-a, koji se ubraja u klasike.

Ako vas zanima kvartet Bond, njihova muzika ili jednostavno hoćete da vidite kako devojke izgledaju u bikinijima, svratite do adrese Bond-music.com.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.