U trendu

Kolege ispratile Bodu Ninkovića u penziju

BEOGRAD – Kolege glumci u utorak uveče su ispratili Slobodana Bodu Ninkovića u penziju nakon izvođenja predstave „Kad su cvetale tikve“ reditelja Bobana Skerlića na Velikoj sceni „Olivera i Rade Marković“ Beogradskog dramskog pozorišta.

Predstava je ispraćena burnim aplauzom, a Ninković je na sceni dočekan uz stojeće ovacije i publiku koja je iznova uzvikivala njegovo ime.

Ninković je na sceni izjavio da je BDP jedno od njegova tri glavna pozorišta (druga dva su Jugoslovensko dramsko pozorište i Narodno pozorište), kao i da je neke od svojih prvih predstava odigrao upravo u u njemu.

„Dešifrovao sam BDP – Beogradsko dramsko pozorište, ali ja ga čitam kao ‘Bodino drugo poluvreme’ „, rekao je Ninković na sceni i svojim rečima nasmejao publiku.

Direktor Beogradskog dramskog pozorišta, reditelj Jug Radivojević poklonio je Ninkoviću sat sa ugraviranim imenom ove institucije i godinom njegovog odlaska u penziju, kao i veliki Ninkovićev portret crtan grafitnom olovkom, rad umetnika Lazara Đembera.

Pored toga, Radivojević je podsetio da je večerašnja predstava bila 207. po redu u ovoj godini.

Glumačku postavu predstave „Kad su cvetale tikve“ su, pored Ninkovića, činili i Miloš Biković, Nenad Gvozdenović, Danica Ristovski, Miodrag Radonjić, i mnogi drugi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar