U trendu

Kolekcija cipela slavnog pevača Prinsa biće prikazana u julu

SENT POL – Kolekcija od više od 300 pari cipela koje je nosio slavni američki pop pevač Prins u julu će biti prikazana na njegovom imanju Pejzli park u državi Minesota.

Osim po izvrsnoj muzici, on je bio poznat i po specifičnom modnom izrazu.

Prins je bez sumnje bio muzička ikona, a svoj pečat ostavio je i na modnu industriju. Oblačio se „neobično“ za vreme u kojem je živeo, ističući svoj revolucionarni odnos prema polu i seksualnosti.

Izložba u njegovom domu u Pejzli parku pružiće detaljniji uvid u njegov modni stil.

Naziv izložbe je „The Beautiful Collection: Prince’s Custom Shoes“ i, kao što je moguće zaključiti, biće prikazana njegova kolekcija cipela koja broji više od 300 pari. Mnoge od njih su izrađene po meri i korišćene su za snimanje spotova ili prilikom nastupa uživo. Jedne od njih su i Versačijeve potpetice koje mu je poklonila Donatela Versači.

Tu su i plave čizme do gležnjeva na kojima su ručno oslikani oblaci. Pevač ih je nosio u spotu za „Raspberry Beret“.

Moći će da se vide i štikle ukrašene draguljima koje je nosio kada je primljen u Kuću slavnih (Rock and Roll Hall of Fame), prenosi portal Klix.ba.

Biće izložene i cipele koje je nosio dok je izvodio pesmu „Purple Rain“ na dodeli Ameriken Mjuzik Avords 1985. godine.

„Uvek je pomerao granice društvene prihvatljivosti. Promenio je način na koji posmatramo odnos rodnih uloga i mode. Koristio je cipele kako bi dodatno ispoljio svoju kreativnost. Nosio je nešto što je tipično povezano sa ženstvenošću i pretvorio je to u nešto izrazito muško“, rekao je za Vog kustos Mič Megvajer.

Prinsovo imanje Pejzli park je smešteno u Čenhesenu u Minesoti, a pretvoreno je u muzej posvećen ovoj muzičkoj legendi nakon njegove smrti 2016. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.