U trendu

Komad „Neke koreografije“, 21. marta u Ateljeu 212 u okviru programa BFI

BEOGRAD – Italijanski autor Jakopo Jena izjavio je danas da je osmislio kao ljubavno pismo plesu svoj komad „Neke koreografije“, koji je 21. marta (20:00) u Ateljeu 212 na programu Beogradskog festivala igre.

Jena je rekao na konferenciji za novinare BFI da „Neke koreografije“ pokazuju ples i njegovu moć, pto je odlučio predstaviti montažom brojnih video odlomaka istorije plesa i performansa i svega što ima veze sa plesom.
Prema njegovim rečima, „Neke koreografije“ sadrže sve što voli a vezano je za pokret.

„Neke koreografije“ se sastoje od mnoštva fragmenata pozajmljenih iz istorije igre i performansa, bioskopa i sa interneta, spojenih kroz brzu sekvencu u potrazi za osetljivom kinetičkom materijom.

Uživo igračica Ramona Sea otelotvoruje, transformiše, povezuje i oblikuje telo prikazano u tim slikama.

Sea je rekla da joj u početku nije bilo lako učeći dosta koreografskih fragmenata iz istorije plesa, sporta i kinematografije i da joj je najvažnije bilo da pokuša u ovom performansu da napravi tok i u njemu ostane.

Direktorka BFI Aja Jung je rekla da će Sea „izvesti solo koji prati istoriju igre na jedinstven način“, kao i da se Jenin film može prikazivati i samostalno bez predstave.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.