U trendu

Komad “Teško je reći zbogom” 5. februara u Madlenianumu

BEOGRAD – Predstava “Teško je reći zbogom” nezavisne produkcije “Teatar Vihor” iz Beograda, koja je trebalo da se odigra u oktobru povodom Gavran festa – festivala hrvatskog dramskog pisca Mira Gavrana, biće održana u petak, 5. februara, na sceni pozorišta Madlenianum u Zemunu.

Ovaj pozorišni festival, prvi takve vrste u Srbiji, a 11. u svetu, predstavlja dramska dela najprevođenijeg i najizvođenijeg hrvatskog dramskog autora.

Inicijator i direktor “Gavran festa” u Beogradu je vlasnica i osnivač Madlenianuma gospođa Madlena Zepter, dok je selektor festivalskog programa direktorka Drame Opere i teatra Madlenianum Ana Radivojević Zdravković.

Melodrama “Teško je reći zbogom” prema tekstu Gavrana, u režiji Marije Barne Lipkovski, igra se godinama svuda po Srbiji i regionu, kao putujući projekat, a tri glavne i jedine uloge tumače – Dragana Dabović, Ivan Mihailović i Nevena Vukes.

Scenografiju potpisuje Marija Simović, a muziku je komponovao popularni etno balkan soul umetnik Marko Louis.

Opera i teatar Madlenianum obaveštava publiku i da su zbog određenog zdravstvenog rizika, prinuđeni da otkažu predstavu – operetu “Vesela udovica” koja je trebalo da se održi u nedelju, 7. februara.

Brojnost umetnika na sceni i u orkestarskoj rupi predstavljaju određeni rizik igranja, kako navode iz tog pozorišta.

Karte se mogu vratiti od srede do ponedeljka 22. februara, a svima koji su karte kupili on-line, novac će biti vraćen automatski preko njihove banke.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.