U trendu

Kombank Dvorana: Koncerti “Crvene jabuke” po svim propisima

BEOGRAD – Direkcija Kombank Dvorane saopštila je danas da su dva koncerta sarajevske pop grupe “Crvena jabuka” 8. i 9. marta održana po svim propisanim epidemiološkim merama koje su trenutno na snazi.

„Prvi koncert zakazan za nedelju 7. marta, kada su uvedene posebne mere od strane Kriznog štaba Vlade Republike Srbije, uredno je pomeren na utorak, 9. marta, čime je ispoštovana procedura odlaganja samog događaja“, stoji u pismu te ustanove kulture.

Direkcija Kombank Dvorane navodi da nije radila oba dana vikenda zbog tada uvedenih mera od strane Kriznog štaba, i u skladu sa tim, događaj je održan 9. marta sa početkom u 19 sati, uz poštovanje svih mera protiv suzbijanja pandemije.

Na ulazu Dvorane je merena temperatura, dezinfikovane su ruke, na displejima u samom holu i sali tokom koncerta je sve vreme bilo istaknuto obaveštenje: “Molimo vas da poštujete sve epidemiološke mere, držite distancu. Nošenje zaštitnih maski je obavezno”.

Između svih posetilaca, koji nisu došli zajedno, bila su automatski blokirana dva prazna mesta, iako mere nalažu da to bude jedno mesto, a sedam kovid redara je sve vreme opominjalo sve one koji su pokušavali da skinu maske, navodi se u saopštenju.

Na osnovu Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovid-19, članom 10. definisano je da je prilikom održavanja javnih kulturno-umetničkih događaja u zatvorenom prostoru dozvoljeno najviše 500 posetilaca istovremeno, tako da svako drugo mesto za sedenje bude slobodno, napominju iz Direkcije Kombank Dvorane.

Dodaju da je članom 14, stav 4, propisano je da radno vreme ustanova kulture do 21 čas.

Na osnovu važeće uredbe, savesno i kako to zakon nalaže do kraja su ispoštovane sve propisane mere u ovom prostoru Sale 1 gde su bili održani koncerti. Kapacitet Dvorane iznosi 1.382 sedišta, a po aktuelnim merama dozvoljeno je maksimum 500 mesta. Događaj je završen u 20.50 sati, odnosno pre 21 sat, nakon čega je objekat ispražnjen i zatvoren, kaže se u saopštenju.

“S obzirom da ne postoje nove mere, mi u potpunosti poštujemo aktuelne važeće mere, a u prilog tome govori to da smo u prethodna dva vikenda bili u potpunosti zatvoreni i da već 12 meseci jedva održavamo kontinuitet rada uz poštovanja svih propisanih mera”, zaključuje se u zvaničnom saopštenju Direkcije Kombank Dvorane.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar