U trendu

Kombinacija zapisa

"Noć duga godinu dana" naziv je knjige čiji je pisac Dejan A. Milić (rođen 1972. godine), pravnik po struci, savetnik za odnose sa javnošću Ustavnog suda Srbije i predavač na dva fakulteta. Kako podnaslov knjige kaže "Vinkovački ratni igrokaz 1990-1991" – jasno je koja je tema ovog romana napisanog u formi dnevničko-dokumentarističkog stila.
Milić na sebi svojstven način oslikava sva zbivanja sa tragičnim ishodom koja su se dogodila u jednoj vinkovačkoj kasarni u kojoj je autor služio vojni rok od septembra 1990. godine do septembra 1991. godine, u vremenu koje niko od nas ne može da pamti drugačije nego kao zlo vreme i još gore životne prilike. To je kombinacija autentičnih zapisa iz tog perioda, prožeta lucidnim humorom i kulturološkim uvidima.
Na nekih trista strana čitaoci mogu da prate sudbinu glavnih junaka koji prolaze kroz vojničku golgotu tadašnje jugoslovenske rošomonijade, pokušavajući da se obračunaju sami sa sobom, ali i sa društvenim iluzijama kojima smo u tom periodu svi bili izloženi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.