U trendu

Komemoracija Branku Cvejiću 7. oktobra u JDP-u

BEOGRAD – Komemoracija Branku Cvejiću, u dogovoru sa porodicom, biće održana u petak, 7. oktobra u 12.00 u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, saopštili su iz JDP-a.

Glumac Branko Cvejić preminuo je 26. jula u 75. godini, saopštilo je Jugoslovensko dramsko pozorište, čiji je bio dugogodišnji član i bivši direktor.

„Branko Cvejić, likom i delom, ostavlja za sobom svetao trag i trajan doprinos ne samo srpskoj kulturi, umetnosti i društvu, a u svom teatru, Jugoslovenskom dramskom pozorištu, ostaće zapamćen kao jedna od najznačajnijih ličnosti u bogatoj istoriji te kuće“, navodi se u saopštenju.

Cvejić je rođen u Beogradu 25. avgusta 1946. godine. Petu beogradsku gimnaziju završio je 1965, a iste godine upisao Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu.
Zajedno sa celom novom generacijom glumaca na poziv Bojana Stupice postao je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta u maju 1967.

U matičnoj kući odigrao je više od pedeset uloga, a najviše je sarađivao sa rediteljem Dejanom Mijačem, kao glumac, a kasnije i kao producent brojnih predstava.
Gostovao je i na drugim pozorišnim scenama, između ostalog i u Zvezdara teatru – pozorištu u čijem je osnivanju i sam učestvovao.

Igrao je u više od 40 celovečernjih igranih filmova i ostvario niz značajnih uloga u TV serijama, filmovima i dramama.

Bio je direktor Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 2002. do kraja 2011.

Kao pomoćnik direktora bio je angažovan u periodu 1986. do 1999. i imenovan za operativnog direktora s odgovornošću za poslove izgradnje nove zgrade Jugoslovenskog dramskog pozorišta 2000. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar