Kompanija iz Izraela otkupila prava za TV seriju “Grupa”

TEL AVIV – Domaća igrana kriminalistička TV serija “Grupa” imaće međunarodnu distribuciju zahvaljujući uspešnoj izraelskoj medijskoj kompaniji Keshet International sa sedištem u Tel Avivu, koja je otkupila svetska prava za taj projekat.
Serija iz 11 epizoda bila je emitovana u udarnom terminu od 20 sati na RTS 1 krajem 2019. godine, a nastala je u koprodukciji kuće Vision Team i RTS-a.

Serija “Grupa” je počela sa snimanjem još 2014. godine sa radnim nazivom “Odeljenje”, ali je tada realizovana samo pilot epizoda.
Pet godina kasnije urađena je serija iz 11 nastavaka, gde je idejni koncept zasnovan na dramaturškoj podeli junaka u nekoliko grupa: inspektora, dilera droge i mladih konzumenata, tako da se paralelno prati portret tih junaka.
Istraga ubistva jednog od vodećih kriminalaca zapravo otvara „pandorinu kutiju“ iz koje će izleteti novi problemi, novi zapleti i nove nerešene situacije, kroz te tri navedene grupe čije se sudbine prepliću.
Uloge tumače Igor Benčina, Denis Murić, Filip Đurić, Ivana Zečević, Marko Milivojev-Mili, Milica Mima Trifunović, Tijana Marković, Pavle Mensur, Jasna Đuričić, Boris Jager, Nela Mihajlović, Branka Katić, Vojin Ćetković, Bojan Žirović, Mladen Sovilj, Boris Isaković i mnogi drugi.
Autori serije, tkz. “showrunneri” su Uroš Tomić i Dragan Đurković. Tomić je i jedan od scenarista i reditelja serije, dok je Đurković producent.
U rediteljskom timu su još Ivan Stefanović, Slobodanka Radun, Jelena Gavrilović, Nemanja Ćeranić, Miloš Radunović, Gvozden Đurić.
Scenarističku ekipu prema postavci dva autora činili su – Katarina Mitrović, Staša Bajac, Gvozden Đurić, Mirjana Novaković, Strahinja Madžarević, Dunja Matić, Vlada Đurđević.

Televizijska kompanija Keshet International je takođe realizovala prodaju prava za norvešku komičnu seriju „Porni“ i skandinavski dokumentarni serijal „Surrounded by Enemies“, koje su tokom prve polovine marta predstavljene na prestižnom marketu The London TV Screenings.

Keshet International je distribuirala i planetarno uspešne izraelske serije (izvorna „Homeland“ i „Our Boys“), a zaslužna je i za plasman veoma uspešne i zapažene hrvatske serije „Novine“ Dalibora Matanića (igra i Branka Katić) na popularnu platformu Netflix.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.