U trendu

Kompozitoru Radetu Radivojeviću nagrada „Darko Kraljić“

BEOGRAD – Kompozitoru Radetu Radivojeviću svečano je uručena nagrada „Darko Kraljić“ za životno delo u oblasti popularne muzike u Narodnom pozorištu u Beogradu, a upriličen je i prigodni koncertni program.

Nagradu je uručio predsednik Sekcije kompozitora džez i zabavne muzike Udruženja kompozitora Srbije Srđan Marjanović, a Radivojević je istakao da, iako je u životu dobio mnogo priznanja, ono koje dolazi od njegovih kolega za njega ima poseban značaj.

Revijski orkestar Muzičke produkcije RTS-a, vođen dirigentom Ognjanom Ogijem Radivojevićem, otvorio je koncertni repertoar izvođenjem tema iz televizijskih serija i filmova – „Gore-dole“, „Pobednik ostaje“, „Put uspomena“ i „Zaboravljeni umovi Srbije.“

Orkestru se na sceni pridružio i harmonikaš Slavko Cale Mitrović.

Iako je tokom svoje bogate karijere eksperimentisao s različitim muzičkim žanrovima, Radivojević se ipak jednog nikada nije odrekao – muzike za decu.

Tim povodom, Hor Dečjeg kulturnog centra je pod dirigentskom upravom Nevene Ivanović, izveo Radivojevićevu numeru „Kad deca mala postanu ljudi“, komponovanu po stihovima Mirjane Radivojević.

Dečjem horu se na sceni pridružio i glumac Ivan Mihailović i s njima izveo numeru „Pomak u svemiru“, koju je Radivojević komponovao na stihove Ljubivoja Ršumovića.

Publici su prikazane i video projekcije numera koje je Radivojević komponovao na stihove poznatih pisaca.

Pesmu „Predskazanje ljubavi“, komponovanu po stihovima Milovana Vitezovića, izveo je glumac Feđa Stojanović.

Glumci Vjera Mujović i Aleksandar Srećković Kubura zajedno su s Radivojevićem izveli numeru „Veo“, po motivima pisanja Ive Andrića.

Po stihovima Duška Trifunovića komponovanu numeru „Druge se pesme čuju“ izveli su Maja Odžaklijevska i Ognjan Ogi Radivojević.

Zabavni program činili su i vokalni solisti Jelena Pajić, Dunja Vukašinović i Milena Dragović, dok su voditelji bili Vjera Mujović i Aleksandar Srećković Kubura.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar