U trendu

Koncert Dečije filharmonije sutra popodne u MTS Dvorani

BEOGRAD – Snovi o budućnosti počinju 31. decembra 2022. u 17.00 na novogodišnjem gala koncertu Dečije filharmonije „San novogodišnje noći“ u beogradskoj MTS Dvorani, najavili su organizatori.

Ovaj izuzetni koncert je već tradicionalno prava prilika za sve generacije da se zaokruži stara godina i na najbolji način proslavi dolazak Nove godine.

Publika će imati priliku da uživa u čuvenim delima klasične muzike u izvođenju talentovanih, mladih solista uz pratnju orkestra i pod dirigentskom palicom profesora Ljubiše Jovanovića, a na repertoaru će biti i popularni savremeni hitovi, kao i etno i džez program.

Više od 80 mladih umetnika predstaviće se publici, a među solistima je i specijalni gost Miloš Stosiek (17), austrijski violončelista i dobitnik prestižnih nagrada sa iskustvom sviranja u prestižnim orkestrima širom Evrope.

Dolazak Stosieka iz Beča pomogao je Austrijski kulturni forum.

Gosti ovogodišnjeg koncerta biće članovi Hora Dečijeg kulturnog centra.

Himnu Dečje filharmonije „Ovo je pesma za nas“ zajedno sa svim učesnicima izvešće i specijalna gošća, naša proslavljena glumica Ana Sofrenović koja će ujedno i voditi program.

Koncert organizuju Centar beogradskih festivala – CEBEF pod pokroviteljstvom grada Beograda i fondacija „Deca deci“.

Ulaznice se mogu nabaviti onlajn, na sajtu ticekts.rs, kao i na blagajni MTS Dvorane i svim Ticket Vision prodajnim mestima.

Članovi Dečije filharmonije su talentovani učenici nižih i srednjih muzičkih škola iz Beograda, dobitnici nagrada na prestižnim domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Među njima je i Teodor Vujanić (7) koji je prve muzičke korake napravio sa samo pet godina na violini, a kasnije se odlučio za klavir i u prvoj godini nastupa osvojio čak šest prvih nagrada.

Od mladih dama predstaviće se Tara Ljujić (12) na flauti koja već može da se pohvali brojnim nacionaknim i internacionalnim nagradama.

Neki od članova Dečje filharmonije su dugogodišnji korisnici instrumenata fondacije „Deca deci“, koja tako pomaže njihovo školovanje i profesionalno napredovanje.

Takođe, u cilju stvaranja šire platforme za kulturnu razmenu i povezivanje najmlađih, fondacija „Deca deci“ je od 2015. godine proširila aktivnosti i oformljen je Regionalni dečji orkestar koji čine deca iz 5 gradova: Beograda, Zagreba, Ljubljane, Sarajeva i Skoplja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar