U trendu

Koncert grupe „Farlanders“ u Beogradu

Etnodžez-rok grupa Farlanders iz Moskve održaće koncert u Domu omladine Beograda 9. februara 2002. godine, sa početkom u 21h. Nastupom u Domu omladine ovaj sastav započinje koncertnu sezonu u 2002. godini – s obzirom na to da nije čest slučaj da inostrane grupe započinju evropske ili svetske turneje koncertom u Beogradu, ovaj nastup dobija novu, pored muzičke, ništa manje važnu dimenziju.

Grupa „Farlanders“ je formirana 1994. godine iz grupe „Alliance“, koja je važila za jednu od najznačajnijih ruskih rok i pop grupa. Vođena pevačicom/tekstopiscem/gitaristom Inom Želenajom (na slici), grupa „Farlanders“ je objedinila rok, džez i klasičnu muziku, kao i folklorne elemente u svojoj interpretaciji ruske muzike. Do sada su objavili dva albuma: „Farlander“ (1998) i „Moments“ (2000, uživo). Pored već objavljenog materijala, beogradska će publika biti u prilici da prva čuje i njihove nove, neizvođene kompozicije.

Sastav „Farlanders“ se već predstavio beogradskoj publici učešćem na renomiranom festivalu „Ring Ring“ 2000. godine. Nakon sjajnog prijema beogradske publike, odlučili su da evropsku turneju započnu upravo u Beogradu, u prostoru Doma omladine, koji je i organizator koncerta.

Korisni linkovi:

  • Dom omladine Beograda – „Farlanders“
  • „Farlanders“
  • „Farlanders“ – discography
  • Jazzdimensions: intervju sa grupom „Farlanders“

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.