U trendu

Koncert No Borders Orćestra 24. oktobra u Muzeju Jugoslavije

BEOGRAD – Ansambl muzičara sa prostora bivše Jugoslavije No Borders Orćestra održaće koncert 24. oktobra u Muzeju Jugoslavije i njime obeležiti završnicu svoje turneje “No Return to Normality“, saopštili su danas organizatori događaja.

Koncert otvara kompozicija “Shaker Loops“ kompozitora Džona Adamsa, a program čine i Štrausove “Metamorfoze“, “Rethink!“ hrvatskog kompozitora Ivana Božičevića, kao i kompozicija “Vivaldi recomposed“ Maksa Rihtera u kojoj će kao solista nastupiti violinista i koncert majstor Makedonske filharmonije Vladimir Kostov.

Kako najavljuju organizatori, zbog velikog interesovanja publike, a ograničenog broja posetilaca, biće omogućeno i uživo praćenje koncerta na Jutjub kanalu ovog ansambla.

„Divno je da smo posle dve godine ponovo u Beogradu. Regionalna turneja je bila potpuno fenomenalna, sa ovacijama u svim gradovima… Nadamo se da ćete osetiti makar delić magije koja se na svim No Borders Orćestra koncertima ostvari između muzičara i publike“, izjavio je umetnički direktor i dirigent ansambla Premil Petrović.
U okviru ove turneje, NBO je nastupio i u Rijeci, Zagrebu, Sarajevu, Mariboru i Novoj Gorici.

Kako i ukazuje naziv turneje, NBO njome postavlja pitanje da li želimo da se vratimo u stanje pre pandemije, ali želi i da podstakne ljude da razmisle o vremenu nakon pandemije – zbog toga sve kompozicije u okviru repertoara na ovoj turneji “odražavaju neophodnu transformaciju“.

Podršku No Borders Orćestra turneji dali su Nemačko ministarstvo spoljnih poslova, Američka ambasada u Beogradu, Evropski fond za Balkan, Austrijski kulturni forum u Beogradu, Slovenačka ambasada u Beogradu, EU Info Centar u Sarajevu, i drugi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar