U trendu

Koncert Simfonijskog orkestra RTS-a 27. aprila na Kolarcu

BEOGRAD – Simfonijski orkestar RTS-a vraća se na koncertnu pozornicu nakon punih šest meseci pauze, u utorak, 27. aprila kada će nastupiti Gudački i Duvački ansambl u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Kao solisti, na koncertu će se predstaviti Katarina Aleksić – violina i Tomaš Pokšivinski – violončelo, iz Poljske, a dirigent je čuveni maestro Bojan Suđić.

Na programu te večeri su kompozicije “Slicky Slide Swing”, za tri trombona i tubu Ulriha Nelsa, “Serenada za duvače op. 20” Anrija Martoa, Sedam igara iz baleta “Les malheurs de Sophie”, za 10 duvača Žana Fransea.

Takođe ambiciozan repertoar obuhvata i dela: “Koncert za gudače, d-moll, RV 127”, “Koncert za violinu i violončelo, F-dur, RV 544”, „Il Proteo, o sia il mondo al roverscio“ Antonija Vivaldija, “Adagio i fuga, c-moll, za gudače” Volfganga Amadeusa Mocarta i “Koncert D-dur za gudače” Igora Stravinskog.

Nakon pola godine, Simfonijski orkestar RTS-a će imati prvi susret uživo sa publikom, a za svo to vreme komunicirao je sa auditorijumom preko društvenih mreža, i u okviru različitih zanimljivih kampanja.

Ulaz na koncert je slobodan, ali je neophodno da se besplatne ulaznice preuzmu na blagajni Kolarčeve zadužbine.

Broj karata je ograničen zbog aktuelne epidemiološke situacije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.