U trendu

Koncert u čast Miše Aleksića 16. avgusta na Tašmajdanu

BEOGRAD – U znak sećanja na legendarnog srpskog i jugoslovenskog basistu, jednog od osnivača i dugogodišnjeg člana benda Riblja čorba, koji je preminuo prošle godine, na stadionu Tašmajdanu će 16. avgusta biti održan koncert u čast Miše Aleksića, na kojem će nastupiti bend „Riblja čorba“ sa prijateljima, najavili su danas organizatori.

Koncert će se realizovati u u organizaciji Centra beogradskih festivala – CEBEF-a i Melos estrade.

Miša Aleksić je bio i kompozitor i koproducent mnogih poznatih numera popularnog sastava, koje će se izvoditi na koncertu, a kako zbog pandemijske situacije ispraćaj u prisustvu prijatelja nije bio moguć, koncert je način da se kolege i prijatelji, uz prisustvo obožavatelja i verne publike, oproste od Aleksića kako dolikuje i to na njegov rođendan.

Frontmen grupe, Bora Đorđević, opisao je njihov odnos u nekoliko rečenica

„Miša je bio mnogo više od člana benda. On nam je nikad prežaljeni brat. Nijedna odluka nije doneta bez njegovog mišljenja. Bio je izuzetan autor, tako da ćemo na koncertu svi izvoditi njegove kompozicijea, a premijerno će biti izvedena poslednja pesma koju je napravio – Dve gitare“.

Na ovom posebnom događaju, kao gosti će se pojaviti i čuvena imena domaće rok scene: Momčilo Bajagić, Zvonimir Đukić, Nikola Čuturilo i Žika i Dragi Jelić.

Celokupan prihod od ulaznica je namenjen porodici Miše Aleksića.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.